facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pierś indyka pieczona

Przepis dodał: Alex

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

* 1 kg piersi z indyka
* 24 szklanki miodu
* 1 szklanka wina białego wytrawnego
* oregano
* sól
* pieprz
* 6 łyżek oliwy

Przygotowanie

Wino mieszamy dokladnie z miodem . Umyta piers z indyka nacieramy sola , pieprzem i oregano. Zalewamy marynata z wina i miodu na 4 godziny do lodowki.Po 4 godzinach wlewamy do brytfanny oliwe , ukladamy piers i pieczemy w temperaturze 180 stopni . Pieczemy ok 50 minut poleweajac co pare minut pozostala marynata po macerowaniu miesa .Po upieczeniu kroimy w plastry , podajemy z ulubiona salatka lub sosem serowym.

Ilość odsłon: 1775
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl