facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pierś z kurczaka w galarecie

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* pierś z kurczaka 1 szt.
* korpus z kurczaka 1 szt.
* curry 1 szczypta
* marchew 1 szt.
* pietruszka 1 szt.
* seler 1 szt.
* cebula 1 szt.
* czosnek 3 ząbki
* jaja 2 szt.
* sól 1 szczypta
* groszek puszka
* pieprz 1 szczypta
* ziele angielskie 3 szt.
* liść laurowy 2 szt.
* żelatyna 4 łyżki

Przygotowanie


Do 1,5 wody dodaję korpus z kurczaka, pierś z kurczaka, marchew, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek, sól, pieprz, curry mielone, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuję wywar. Jajka gotuję na twardo i przecinam na dwie połowy. Wyjmuję warzywa, mięso i przecedzam wywar. Dodaję żelatynę rozpuszczoną w 0,5 szklance wywaru i całość mieszam. Odstawiam do schłodzenia. Pierś z kurczaka tnę w kostkę, tak samo warzywa (można również w dowolne kształty). Do salaterek wkładam mięso, połówki jajek, warzywa i zalewam wywarem. Jeden ząbek czosnku tnę w bardzo drobną kosteczkę i dodaję do smaku. Zostawiam do przestudzenia i gotowe.

Ilość odsłon: 844
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl