facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pikantne udka z grilla lub piekarnika

Przepis dodał: Migotka

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

8 świeżych udek kurczaka
Marynata:
? szklanki oliwy
1/3 szklanki soku z cytryny
1 łyżka drobno posiekanego rozmarynu
1 łyżeczka soli
? łyżeczki mielonego pieprzu
2 łyżeczki mielonego chili
5 ząbków czosnku

Przygotowanie

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, zalać nią udka, odstawić przykryte na kilka godzin do lodówki. Grilla lub piekarnik mocno nagrzać. Obracając kilkakrotnie mocno mięso obrumienić. Przełożyć porcje w miejsce w którym  na grillu jest niższa temperatura i dopiec udka przez około 20 minut.

Ilość odsłon: 1398
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl