facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pikantny karczek z grilla

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 3/4 kg schabu
* 10 łyżek oleju
* 4 ząbki czosnku
* 4 łyżki pikantnego ketchupu
* po 1/2 łyżeczki suszonej bazylii i majeranku
* sok z 1 cytryny
* szczypta chilli
* pieprz i sól
* folia aluminiowa, np. Paclan

Przygotowanie

Mięso płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kotlety o grubości ok. 1 cm. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem i oprószamy pieprzem i solą. W naczyniu mieszamy: olej, ketchup, chilli, sok z cytryny, majeranek, bazylię i zmiażdżony czosnek. Grubą warstwą marynaty smarujemy kotlety. Zawijamy w folię aluminiową i pozostawiamy na kilka godzin w lodówce. Grillujemy po 20 minut z każdej strony.

Ilość odsłon: 1003
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl