Przygotowanie
1. Pieczarki należy starannie umyś, pokroić w drobne plastry i wrzucić do rondelka. Dodać łyżkę margaryny oraz cebulę pokrojoną na wiórki. Doprawić pieprzem, maggi i przyprawą "Kucharek" - podsmażyć.
2. Następnie do miski, wbić jajko, dodać margarynę oraz szczyptę soli. Drożdże rozpuścić w łyżeczce cukru, dodać podgrzane mleko i wymieszać - a następnie dodać do miski z pozostałymi składnikami i wyrobić ciasto(w razie potrzeby podsypywać większą ilością mąki).
3. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną margaryną tortownicę, podwyższając nieco brzegi (jeżeli ciasto ma być cieńsze, wówczas należy je nakłuć widelcem).
4. Na grubych oczkach tarki potrzeć żółty ser.
5. Ułożenie składników:
- Na cieście rozłożyć podsmażone pieczarki.
- Na pieczarki wyłożyć sałatkę.
- Wierzch pizzy posypać startym serem.
- Całość oblać ketchupem.
6. Gotową pizzę wstawić do nagrzanego do 180o piekarnika i piec ok. 40 minut.