Przygotowanie
Na początek rozdrabniamy drożdże, dodajemy 3 łyżeczki wody, szczyptę soli, połowę łyżeczki cukru pudru i mieszamy to wszystko dokładnie. Następnie dodajemy 3 łyżki mąki i wyrabiamy małe ciasto. Tak wyrobiony kawałek ciasta odstawiamy na pół godziny w ciepłe miejsce.
Resztę mąki wsypujemy do dużej miski i dodajemy przyprawy (oregano, tymianek, pieprz, bazylię). Robimy w mące wgłębienie w które wlewamy oliwę oraz 1/4 szklanki wody. Całość mieszamy dokładnie. Teraz dodajemy do tego przygotowane wcześniej ciasto (które już odstało pół godziny w ciepłym miejscu). Zagniatamy to wszystko na jednorodna masę. Otrzymane ciasto dzielimy na 2 części i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wałkujemy na grubość 3 mm i nakłuwamy widelcem.
Ciasto na pizzę jest gotowe.