Przygotowanie
Drożdże rozprowadzić w letniej wodzie z mlekiem, dodać do przesianej mąki, dodać szczyptę soli i wyrabiać około 10 minut. Następnie wlać olej i dalej wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm i wyłożyć na wysmarowana blachę, zrobić podwyższony brzeg.
Przygotować dodatki do pizzy.
Warzywa umyć i oczyścić
Jajka pokroić w plasterki
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w krążki
Z umytej papryki usunąć pestki i pokroić w krążki
Ciasto posmarować przecierem pomidorowym. Na nim ułożyć rozdrobnione jajka i jarzyny w dowolnej kolejności. Przyprawić do smaku. Wierzch posypać tartym serem.
Piec około 1/2 godziny w temp. 180*C
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Dodatki można sobie również zwiększyć.