facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Placki po węgiersku z gulaszem

Przepis dodał: Alex

Ocena

3,67 ( 3 głosów )

Składniki

Placek:
- 6 dużych ziemniaków
- jedna średnia cebula
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- kwaśna śmietana
- sól
- olej

Gulasz:
- 0,5 kg wieprzowiny
- jena cebula
- pieprz, sól
- liść laurowy
- 1 łyżeczka mąki.

Przygotowanie

1. Na tarce na drobnych oczkach ścieramy obrane ziemniaki i cebule.
2. Dodajemy jedno człe jajo oraz 2 łyżki mąki.
3. Doprawiamy solą i mieszamy.
4. Na dużej patelni smażymy placki o średnicy ok. 20 - 30 cm.

Gulasz:
1. Wieprzowinę pierzymy i solimy, kroimy w kawałeczki, smażymy na oleju.
2. Podlewamy wodą dusimy, do miekości dodajemy podsmażoną cebulkę oraz liść laurowy.
3. Na końcu zgęszczamy sos 1 łyżeczką mąkąi oraz doprawiamy.

Ilość odsłon: 2468
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl