facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Placki ziemniaczane ze smardzami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Przepis pochodzi ze Szwajcarii i tam nosi dźwięczną nazwe Rosti, ale my z czystym sumieniem możemy tą egzotycznie brzmiącą potrawę nazwać po polsku: Placki ziemniaczne ze smardzami.
- Smardze,
ziemniaki (ok. 1 kg) starte na tarce o grubych oczkach,
cebula,
boczek wędzony (80 g),
masło,
pieprz,
sól,
zielona pietruszka,
szczypiorek.

Przygotowanie

Masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojony w kostkę boczek i posiekaną cebulę i smardze. Smażyć przez chwilę. Do miski z utartymi ziemniakami dodać zawartość patelni, sól przyprawy do smaku, połowe zieleniny. Wymieszać. Smażyć na patelni małe placuszki na rumiano. Posypać resztą zieleniny. Pyszne z łyżką gęstej kwaśnej śmietany albo razem z kiełbasą z rusztu (z grila).

Ilość odsłon: 773
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl