Przygotowanie
1. Kiwi umyc, obrac i zmiksowac. Bialka ubic na sztywna piane. Do puree z kiwi dodac zoltka, tarta bulke, migdaly oraz skorke otarta z cytryny.
2. Mase doprawic sola oraz pieprzem i delikatnie polaczyc z piana z bialek.
3. Poledwiczki posmarowac polowa masy, posypac listkami rozmarynu. Mieso piec ok. 20 min. w temp. 200°C.
4. Wyjac poledwiczki z piekarnika, posmarowac je reszta masy z kiwi i piec jeszcze 15-20 min. w temp. 220°C.
5. Upieczone mieso wyjac z brytfanny, odstawic w cieple miejsce.
6. Sos z pieczenia wamieczac ze smietana, doprawic do smaku. Poledwiczki pokroic w plastry.
7. Poledwiczki podawac z sosem, ryzem lub makaronem oraz z zielona salata.