facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Poledwiczki wieprzowe w skorupce z kiwi

Przepis dodał: Marakuja

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

? 2 poledwiczki wieprzowe (ok. 80 dag)

? 4 kiwi

? 4 lyzki bulki tartej

? 2 lyzki mielonych migdalow

? 2 jajka

? 1 lyzeczka skorki otartej z cytryny

? lodyzka rozmarynu

? 6-7 lyzek gestej smietany

? 2 lyzki oleju

? sol

? pieprz

Przygotowanie

 

1. Kiwi umyc, obrac i zmiksowac. Bialka ubic na sztywna piane. Do puree z kiwi dodac zoltka, tarta bulke, migdaly oraz skorke otarta z cytryny.



2. Mase doprawic sola oraz pieprzem i delikatnie polaczyc z piana z bialek.



3. Poledwiczki posmarowac polowa masy, posypac listkami rozmarynu. Mieso piec ok. 20 min. w temp. 200°C.



4. Wyjac poledwiczki z piekarnika, posmarowac je reszta masy z kiwi i piec jeszcze 15-20 min. w temp. 220°C.



5. Upieczone mieso wyjac z brytfanny, odstawic w cieple miejsce.



6. Sos z pieczenia wamieczac ze smietana, doprawic do smaku. Poledwiczki pokroic w plastry.



7. Poledwiczki podawac z sosem, ryzem lub makaronem oraz z zielona salata.
Ilość odsłon: 1835
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl