facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Proteinowy sernik petarda

Przepis dodał: Karolek

Ocena

4,50 ( 2 głosów )

Składniki

Składniki:⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Spód daktylowo-owsiany:⁣⁣⁣⁣
150 g płatków owsianych⁣⁣⁣⁣
40 g pasty migdałowej ⁣⁣⁣⁣
40 g oleju kokosowego stopionego⁣⁣⁣⁣
100 g daktyli bez pestek⁣⁣⁣
50 ml mleka⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Masa serowa:⁣⁣⁣⁣
800 g twarogu sernikowego, mielonego⁣⁣⁣⁣
200 g jogurtu naturalnego⁣⁣⁣⁣
4 jajka⁣⁣⁣
1 op. budyniu waniliowego bez cukru (40 g)⁣⁣⁣⁣
100 g odżywki białkowej o smaku: wafelek waniliowy⁣⁣⁣
4 łyżeczki cukru⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Polewa orzechowo-czekoladowa:⁣⁣⁣⁣
80 g krem proteinowy o smaku czekolady i orzecha laskowego⁣⁣⁣
1 łyżka oleju kokosowego⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
Dodatkowo:⁣⁣⁣⁣
80 g orzechów laskowych⁣⁣⁣⁣

Przygotowanie

Spód daktylowo-owsiany:⁣⁣⁣⁣ Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na ok. 20 min. Następnie odcedzić i zblendować razem z płatkami owsianymi. Następnie wszystkie składniki spodu wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Schować do zamrażalnika na ok. 10 min.⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ Masa serowa:⁣⁣⁣ Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Krótko zmiksować tylko do połączenia. Wylać na schłodzony spód.⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ Sernik piec w 170 st.C przez około 50 minut (najlepiej w kąpieli wodnej). Po tym czasie wyłączyć piekarnik, otworzyć drzwiczki i pozostawić jeszcze na 10 minut.⁣⁣ ⁣ Krem proteinowy rozpuścić razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Wylac na ostudzony sernik i udekorować orzechami. Odstawić do lodówki żeby polewą trochę się ścięła.⁣

Ilość odsłon: 215
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl