facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Przepis na pierogi z wiśniami z kruszoną czekoladą i sosem czekoladowo-karmelowym

Przepis dodał: mniam

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Czas przygotowania

15 min.

Składniki





Porcja na 2-3 os.

Składniki:

opakowanie pierogów z wiśniami Jawo

sos:

kremówka 100 ml

cukier 5 dag

czekolada mleczna – 1,5 tabliczki

Przygotowanie

 

 

Przygotowanie:

Ugotuj pierogi z wiśniami zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu – czas gotowania 9 minut. Przygotuj sos czekoladowo-karmelowy:  do rondelka wsyp cukier i gotuj do momentu, gdy powstanie karmel. Uważaj, żeby cukier się nie przypalił. Do tak przygotowanego karmelu ostrożnie wlej śmietanę kremówkę, ciągle mieszając, aby śmietanka połączyła się z karmelem. Dodaj startą na tarce tabliczkę czekolady i podgrzej delikatnie, aby czekolada całkowicie się rozpuściła. Sos można podawać na ciepło lub zimno. W międzyczasie pokrusz czekoladę. Ugotowane pierogi polej sosem i posyp pokruszoną czekoladą.

 

Wskazówka:

W wersji skróconej można polać gotowym sosem czekoladowym lub karmelowym.

 

Smacznego! www.jawo.pl

Ilość odsłon: 323
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl