facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Przepis z roku 1914! Konserwa z grzybów prawdziwych

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg. grzybów świeżych i młodych,
100 gr. masła,
1 cebula,
pieprzu i soli do smaku.

Przygotowanie

Wierzchy grzybów poszatkować w paseczki, sparzyć gotującą wodą, dobrze opłukać, osączyć, wrzucić na rozpuszczone masło, dodać cebulę, soli i pieprzu do smaku i dusić z godzinę pod pokrywą na niezbyt gorącej blasze, mieszając od czasu do czasu. Następnie włożyć do słoików, zamknąć i wyjaławiać 45 minut przy 100 stopniach C. Po trzech dniach wyjaławiać powtórnie przez ten sam przeciąg czasu. Podając do stołu włożyć do rondla, trochę poddusić ze śmietaną i wydać.

Ilość odsłon: 798
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl