facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pstrąg pieczony w folii

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

wypatroszony pstrąg (z głową)
2-3 grube plastry cytryny
czubata łyżeczka
siekanego koperku
sól
pieprz
2 łyżeczki masła
folia aluminiowa

Przygotowanie

Pstrąga umyć, osuszyć, natrzeć solą z zewnątrz i w środku, popieprzyć.   Do rozcięcia włożyć koperek i pokrojone plastry cytryny (ze skórą, która nada rybie piękny zapach). Ułożyć rybę na folii (na bardziej błyszczącej stronie), obłożyć masłem, zawinąć folię (zostawiając przestrzeń nad rybą), włożyć do metalowej brytfanny (blachy do pieczenia) i włożyć do nagrzanego do 180st. C piekarnika na ok 10-12 min.  Po tym czasie ostrożnie odchylić folię, podnieść temperaturę w piekarniku do maksimum, posmarować rybę jajkiem  i zostawić na ok. 5-6 minut do zrumienienia i dopieczenia.

Ilość odsłon: 1910
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl