facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pstrąg pieczony z porem

Przepis dodał: Wiola S.

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

pstrąg (filet), 1 kg
cytryna, 1
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka czerwona, goździki, 2-3
por, 1
cebula, 2
śmietana kwaśna, kubeczek
majonez, kubeczek
keczup, kubeczek
koncentrat pomidorowy, 1 łyżeczka
olej,

Przygotowanie

1. Pstrąga skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawami, odstawić do lodówki na 2-4 godziny

2. pora i cebulę pokroić w plastry, lekko zeszklić na patelni z odrobiną cukru i soli

3. rybę po wyjęciu z lodówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika lub prodziża, obłożyć warstwą warzyw, zalać 3 łyżkami oleju, zapiec do złotego koloru

4. zalać rybę z warzywami sosem: 1/3 śmietany, 1/3 majonezu, 1/3 keczupu, łyżeczka koncentratu, podpiec 5-10 minut

Ilość odsłon: 860
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl