facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pstrąg zapiekany z warzywami

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

# 2 całe pstrągi (po jednym na głowę) lub inne ryby
# 1 por, 2 marchewki, 1 cebula, 1 cukinia / kabaczek, 6 dużych pieczarek
# 1/2 szklanki wywaru z warzyw, sok z 1 cytryny, trochę sosu sojowego
# 1/2 szklanki wytrawnego białego wina, zioła do smaku:
# kolendra, bazylia, tymianek, rozmaryn, mięta, sól, pieprz

Przygotowanie

1. pstrągi po umyciu wymoczyć ok 1 h w mleku, żeby pozbyły się przykrego zapachu. (jednak swieże ryby pachną niezauważalnie).
2. pieczarki z porem pokroić na małe kawałki, delikatnie poddusić na oleju, resztę warzyw również pokroić. Natrzeć rybę sokiem z cytryny, posypać pokrojonymi ziołami. Faszerować rybom brzuszki zmieszanymi w jedno warzywami i pieczarkami, zamykając brzuszki wykałaczkami.
3. NAczynie żaroodporne posmarować trłuszczem, ryby położyć na grzbietach. Resztę farszu rozłożyć w naczyniu, zalać rosołem / wywarem z warzyw, podlać winem i kilkoma kroplami sosu sojowego. Zapiekać do 40 min w temperaturze 180 st. Podawać z ryżem lub podsmażanymi ziemniakami, doskonałe do białego wytrawnego wina


Ilość odsłon: 766
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl