facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pulpeciki z marchewką i migdałami

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

40 dag mięsa mielonego wieprzowego
2 łyżki migdałów w plastry
1 marchewka
1 kostka paprykowa
100 ml śmietany

Przygotowanie

Marchewkę obrać i pokroić w cieniutkie plasterki a następnie w paski o długości 1 cm.

Marchewkę i migdały pomieszać następnie z mięsem mielonym i doprawić do smaku odrobiną soli i czarnego pieprzu. Uformować z masy mięsne kulki (jak najmniejsze).

Kulki oprószyć w mące, obsmażyć na patelni i zalać dwoma szklankami wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, kilka ziarenek pieprzu, kostkę paprykową Knorr. Całość dusić około 10 minut. Na koniec zaprawić śmietaną.

Pulpeciki podawać z ryżem bądź ziemniakami.

Ilość odsłon: 849
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl