facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Pyzy z mięsem

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* NA PYZY:
* 2,5kg ziemniaków,
* 50dag ugotowanej wołowiny,
* 1 jajo,
* 1 cebula,
* 1 kajzerka namoczona w mleku,
* sól, pieprz,
* NA SOS GRZYBOWY:
* 60dag pieczarek lub innych grzybków,
* 2 pory,
* 200ml śmietany,
* 1 łyżka sosu pieczeniowego,
* przyprawy wg. uznania

Przygotowanie

1).Ziemniaki obierz i opłucz. Ugotuj  1/3 w osolone wodzie.

2). Cebulę usmaż na rozgrzanym maśle. Krajzerkę namocz w mleku.Mięso zmiel, wymieszaj z jajkiem, cebula i bułką. Przypraw.

3). Pieczarki pokrój w kawałki a pory w plasterki. Na patelni smaż pieczarki i pory kilka minut. Na patelnię wlej szklankę wody, dodaj sos pieczeniowy, zagotuj. Dodaj śmietanką, podgrzej, przypraw.

4). Surowe ziemniaki zetrzej na tarce. Ugotowane ziemniaki przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Połącz. Masę przypraw. Dobrze wymieszaj. Formuj z niej placuszki. Na każdym kładź farsz mięśny, mocno zlep brzegi, formując kulę.

5). Pyzy partiami wrzucaj na osolony wrzatek, gotuj 10-15 min. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj z sosem grzybowym.

Ilość odsłon: 1032
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl