facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Racuchy na jogurcie greckim

Przepis dodał: Karolek

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

Rozczyn:⁣⁣
50 g świeżych drożdży ⁣⁣
200 ml mleka⁣⁣
3 łyżeczki cukru⁣⁣
4 łyżeczki mąki⁣

RACUCHY:⁣
4 duże jabłka⁣⁣
4 szklanki mąki (600g)⁣⁣
4 jajka⁣⁣
700 g jogurtu greckiego⁣⁣
⁣⁣

Przygotowanie

Mleko lekko podgrzej do temp. pokojowej. (Jeśli mleko będzie zbyt ciepłe drożdże nie urosną, wtedy zacznij od nowa). Dodaj cukier, drożdże – wymieszaj. Dodaj mąkę – wymieszaj aby nie było grudek i odstaw do wyrośnięcia na ok. 10 min (weź od razu większy garnek /miskę bo mogą Ci uciec – takie niegrzeczne drożdże)⁣⁣

 

⁣⁣ Jabłka obierz i pokrój na drobną kosteczkę. Pozostałe składniki wymieszaj, dodaj jabłka oraz wyrośnięty rozczyn. Wymieszaj drewnianą łyżką. Odstaw do wyrośnięcia na ok. godzinę. Nakładaj na patelnie łyżką (1 łyżka – 1 racuch). Oczywiście smaż na rozgrzanym oleju ( u mnie był kokosowy). Osusz papierem ręcznikowym i posyp cukrem pudrem.⁣⁣ ⁣⁣

Ilość odsłon: 20
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl