facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Rahat Lokum czyli Rachatłukum. Kuchnia turecka.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 45 dag cukru
* 1 i 1/4 szklanki wody
* 1 duża łyżka aromatu cytrynowego
* 8 łyżek mąki ziemniaczanej
* około 4 łyżek zimnej wody
* olej
* cukier puder

Przygotowanie

Wymieszać cukier z 1 i 1/4 szklanki wody i mieszając podgrzewać do zagotowania. Gotować około 20 minut na średnim ogniu, aż powstanie gęsty syrop. Zdjąć z ognia. Aromat wymieszać z 4 łyżkami wody i mąką ziemniaczaną. Mieszając wlewać do syropu mąkę z aromatem. Mieszać przez minutę, aż powstanie przezroczysta, gęsta masa. Wlać do formy wysmarowanej olejem i pozostawić na noc w chłodnym miejscu. Pokroić w kostkę i obtoczyć w cukrze pudrze. Przepis znalazłam w starych zeszytach. Moim zdaniem dosc ciekawy.

Ilość odsłon: 1787
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl