facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

?Risotto? z shiitake i prosa

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 cebula,
1 ząbek czosnku,
1 por,
20 dag grzybów shiitake,
2 marchewki,
3 łyżki oliwy z oliwek tłoczonej na zimno,
15 dag prosa,
1 ? szklanki wywaru z warzyw,
sól morska z ziołami,
świeżo zmielony biały pieprz,
1 łyżka tamari,
? szklanki kwaśnej śmietany,
kilka gałązek świeżej kolendry (może być suszona).

Przygotowanie

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Por i grzyby pokroić w wąskie paski. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać oliwę i poddusić cebulę, por, marchewkę wraz z czosnkiem.

Dodać proso, zalać wywarem z warzyw, przyprawić solą i białym pieprzem, gotować na małym ogniu 20 minut. 5 minut przed końcem gotowania dodać grzyby, następnie zdjąć garnek z ognia i odstawić na 10 minut. Połączyć ze śmietaną, udekorować gałązkami kolendry.

 

Ilość odsłon: 550
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl