facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Risotto z shiitake

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

30 dag grzybów shiitake,
1 szklanka ryżu,
2 szklanki wrzącej wody,
2 marchewki,
2 średnie cebule,
korzeń pietruszki,
4 łyżki oleju,
1 szklanka śmietany,
1 ? łyżki sosu sojowego,

przyprawy:
sól,
pieprz,
mielona papryka,
natka pietruszki

Przygotowanie

Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Podsmażyć na oleju. Zalać warzywa wrzącą wodą, dodać ryż i gotować aż do wsiąknięcia wody w ryż. Grzyby pociąć na prostokąty i dodać do nich drobno posiekaną cebule. Podsmażyć na oleju, na końcu dodając sos sojowy i śmietanę. Gotować razem kilka minut. Ryż połączyć z grzybami, przyprawić do smaku i delikatnie wymieszać.

Ilość odsłon: 1104
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl