Przygotowanie
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Pokrojone pieczarki dodać i dusić 10 minut, bez pokrywki.
Paprykę umyć, pokroić w kostkę i dodać do pieczarek, smażyć dalsze 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Mięso pokroić w grubą kostkę i na innej patelni podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju, około 10 minut.
1,5 szklanki (375 ml) wody zagotować, wsypać ryż i gotować około 20 minut. Gotowy ryż wymieszać z upieczonym mięsem i pieczarkami z papryką.Włożyć wszystko do naczynia żaroodpornego, wierzch posypać startym żółtym serem.
Całość zapiekać około 20-30 minut w nagrzanym piekarniku (200°C w piecu z obiegiem powietrza lub 220°C w piecu elektrycznym góra/dół).
Paprykę umyć, pokroić w kostkę i dodać do pieczarek, smażyć dalsze 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Mięso pokroić w grubą kostkę i na innej patelni podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju, około 10 minut.
1,5 szklanki (375 ml) wody zagotować, wsypać ryż i gotować około 20 minut. Gotowy ryż wymieszać z upieczonym mięsem i pieczarkami z papryką.Włożyć wszystko do naczynia żaroodpornego, wierzch posypać startym żółtym serem.
Całość zapiekać około 20-30 minut w nagrzanym piekarniku (200°C w piecu z obiegiem powietrza lub 220°C w piecu elektrycznym góra/dół).