facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Rissotto aromatyczne

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 szklanka ryżu,
2 średnie cebule,
1 l bulionu drobiowego z kostki,
kilka łyżek tartego parmezanu, oregano
garść suszonej mięty, czarny pieprz,
1 łyżka masła,
2 łyżki oleju.

Przygotowanie

Cebulę posiekać i przesmażyć na maśle i oleju. Przygotować bulion. Do zeszklonej cebuli wsypać ryż i smażyć razem kilka minut, cały czas mieszając, żeby się nie przypalił. Stopniowo zalewać całość bulionem i gotować na średnim ogniu, aż ryż wchłonie cały bulion. Na koniec wsypać ser. Mocno doprawić pieprzem i miętą i podawać. posypac  parmezanem.

Ilość odsłon: 839
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl