facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Rizotto z shi-take z porami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 cebula,
1 por,
łyżka masła lub oleju,
200g świeżych shi-take,
szklanka ryżu,
wywar z jarzyn,
sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie

Cebulę i pora kroimy drobno, dusimy na maśle lub oleju i dodajemy pokrojone grzybki. Podsmażamy je przez chwilę a następnie zalewamy małą chochelką wywaru z jarzyn lub wody, dodajemy sól i pieprz i dusimy do miękkości. Osobno gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie. Następnie ugotowany ryż zmieszamy z grzybami. Przed podaniem rizotto można posypać tartym serem.

Ilość odsłon: 717
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl