facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Rolady drobiowe z pieczarkami.

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

4 pojedyncze piersi z kurczaka
pół kilo pieczarek
łyżka tartej bułki
2 łyżki gęstej śmietany
1 duża cebula
200 ml bulionu z kostki
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz, ew. ostra papryka

Przygotowanie

Piersi z kurczaka  rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami.
Cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na tłuszczu, dorzucić połowę pieczarek pokrojonych w kosteczkę i poddusić aż do odparowania płynu. Cebulę z pieczarkami przełożyć do miseczki, dodać łyżkę bułki tartej i przyprawić.
Płaty mięsa posmarować farszem, zwinąć, obwiązać nicią albo spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na rumiano na patelni. Dorzucic resztę pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki, chwilę smażyć razem z mięskiem.
Wlać bulion i dusić na małym ogniu ok. 30-40 minut.
Roladki przełożyć na półmisek. Do sosu dodać śmietanę, można go też zagęścić płaską łyżeczką mąki. Polać nim mięso.

Takie roladki można też robić z pokrojonej w plastry piersi indyka czy plastrów schabu.

Ilość odsłon: 1992
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl