facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Rosół

Przepis dodał: Qba

Ocena

5,00 ( 2 głosów )

Składniki

* 2 udka z kurczaka
* 2 skrzydełka
* 1 skrzydło małe z indyka
* 30 dkg szpondru wołowego
* 30 dkg schabu karkowego wieprzowego
* 1 duży por
* 1/2 selera
* 2 marchewki
* 1 duża pietruszka
* kawałek włoskiej kapusty
* opieczona cebulka
* przyprawa warzywko lub vegeta
* maggi
* koperek lub natka
* kilka ziaren pieprzu+3 ziarnka ziela angielskiego
* mały listek laurowy

Przygotowanie

Mięso namoczyć,umyć,zalać zimną wodą i zagotować.Gotujemy na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny. Cedzakiem zebrać pianę z rosołu,dodać wszystkie warzywa(kapustę włoską zostawić i dołożyć na 10 min przed wyłączeniem rosołu) i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa.Podawać z cienkim makaronem lub kluskami własnej roboty, posypany koperkiem lub natką.

Ilość odsłon: 843
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl