facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Rostbef po angielsku

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1 kg mięsa wołowego(rostbefu)
* 1/2 cytryny
* 15 dag włoszczyzny bez kapusty
* 4 dag cebuli
* 2 dag oliwy
* sól
* 3 dag mąki
* 4 dag tłuszczu

Przygotowanie

Mięso zamarynować w jarzynach i oleju na 24 h w zimnym miejscu, po tym czasie wyjac z marynary, posolić. Rozgrzać tłuszcz,  włożyć mięso, wstawić do gorącego piekarnika, upiec by mięso pod nakłuciem widelca wydzielało krwisty sok. Wyjąc z piekarnika, ostudzić, cienko pokroić na plasty. Podawać z korniszonami i sosami lub mizeria.

Ilość odsłon: 1425
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl