facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Rurki z serem pleśniowym i brokułami

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

500 g makaronu
rurek (rigatoni lub tortiglioni),
500 g brokułów,
1 cebula,
1/2 kubka wytrawnego białego wina,
1 kubek śmietany,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
150 g sera brie,
2 łyżki płatków migdałowych

Przygotowanie

Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka. Podzielić brokuły na różyczki i ugotować do miękkości. Cebulę pokroić na plasterki i usmazyć do miękkości. Wlać wino i śmietanę i gotować 4-5 minut, aż wygotuje się i zgęstnieje. Dodać paprykę i pokrojony drobno ser. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos i brokuły dodać do makaronu i delikatnie wymieszać, podgrzewając na małym ogniu, aż wszystko będzie ciepłe. Podawać posypane zrumienionymi płatkami migdałowymi.

Ilość odsłon: 1109
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl