facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ryba panierowana smażona

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1-1.2 kg filetów z białej morskiej ryby
* sok z cytryny
* 1 jajko
* 2 łyżki mleka
* mąka
* sól
* oliwa z masłem do smażenia

Przygotowanie

Ryby umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny. Przykryj i wstaw na pół godziny do lodówki. Przez ten czas przygotuj panierkę. W jednym talerzu rozmąć widelcem jajko z zimnym mlekiem, a na drugi talerz wysyp mąkę. Na patelni rozgrzej oliwę z kawałkiem masła. Filety osusz papierowym ręcznikiem, posól, obtocz w mące, jajku i znowu w mące. Usmaż na oliwie z masłem na złoty kolor. Możesz podawać z ziemniakami albo frytkami oraz lekką surówką albo zieloną sałatą w sosie winegret. Tak przygotowane filety są podstawą do ?ryby po grecku?, czyli obłożonej duszonymi warzywami.

Ilość odsłon: 1751
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl