facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ryba smażona w całości

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* mąka - 3 łyżki
* sól - 1 szczypta
* pieprz - 1 szczypta
* tłuszcz do smażenia - 1 szt
* małe ryby (śledzie, okonie, płotki, małe liny lub pstrągi) - 4 szt

Przygotowanie

Ryby sprawić, usunąć oczy, głowy zostawić, płetwy przyciąć. Ryby opłukać i dokładnie osuszyć, posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Zrumienić rybę i dosmażyć po 5 minut z obu stron. Podawać z masłem koperkowym lub pietruszkowym oraz cząstką cytryny do wyciśnięcia. Śledzie solone przed smażeniem należy wymoczyć.

Ilość odsłon: 1173
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl