facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ryba zapiekana po żydowsku

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg filetów rybnych,
olej do smażenia,
30 dkg cebuli,
3 żółtka,
70 ml białego wytrawnego wina,
5 dkg rodzynków,
sól,
pieprz,
sok z cytryny

Przygotowanie

Filety  pokroić na porcje, posypać solą, skropić sokiem z cytryny . Pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min.Rybę oprószyć mąką i usmażyć. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić. Wymieszać z żółtkami, winem i  rodzynkami. Doprawić do smaku, polać ryby i wstawić do zapieczenia.

Ilość odsłon: 759
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl