facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Rydze duszone

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

80 dkg grzybów,
8 - 10 dkg cebuli,
4 - 6 dkg tłuszczu,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Wybrać młode, nie robaczywe, średniej wielkości rydze. Kapelusze oddzielić od trzonków, robaczywe odrzucić. Grzyby dokładnie opłukać, osączyć na sicie. Cebulę obrać, pokrajać w krążki, zasmażyć na tłuszczu. Włożyć rydze, dusić razem do miękkości. Gdy rydze są miękkie, odparować, dodać sól i pieprz. Wyłożyć na salaterkę i zaraz podawać.

Ilość odsłon: 834
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl