facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Rydze smażone

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

60 dkg rydzów,
3 dkg smalcu,
2 dkg masła,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Świeże, młode, średniej wielkości rydze starannie opłukać, odciąć trzony, dokładnie osączyć. Smalec rozgrzać na dużej patelni, wkładać partiami rydze i smażyć z 2 stron na silnym ogniu, pod koniec smażenia dodać masło. Układać na półmisku, osolić, oprószyć pieprzem i podawać z tłuszczem, na którym się smażyły.

Ilość odsłon: 1063
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl