facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ryż po chińsku

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

# Składniki
na dwie porcje;
# 2-3 szklanki ugotowanego ryżu, 3 łyżki oleju,
# 2 łyżki sosu sojowego, 1 jajo,
# 1/2 szklanki pieczarek ugotowanych i pokrojonych w plasterki,
# 1/4
szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki,
# 1/4 szklanki posiekanej dymni lub szczypiorku,
# 1/4 łyżeczki soli.

Przygotowanie

Jajko wbić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, tak aby zoltko się rozlało, usmażyć, pokroić na patalni na cienkie plastry. Dodać pieczarki, ugotowany ryż, dymkę lub szczypiorek, natke pietruszki, sos sojowy i sól. Wszystko wymieszać. Smażyć 2-3 min. podawać gorące z zieloną sałatą.

Ilość odsłon: 968
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl