facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ryż po chińsku

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

2-3 szklanki ugotowanego ryżu, 3 łyżki oleju,
2 łyżki sosu sojowego, 1 jajo,
1/2 szklanki pieczarek ugotowanych i pokrojonych w plasterki,
1/4 szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki,
1/4 szklanki posiekanej dymni lub szczypiorku,
1/4 łyżeczki soli.

Przygotowanie

1. Jajo wbić na dużą patelnię z rozgrzanym tłuszczem, przebić żółtko, aby się trochę rozlało, usmażyć. Usmażone jajko pokroić na patalni na cienkie plastry.



2. Dodać pieczarki, ugotowany ryż, dymkę lub szczypiorek, zieloną pietruszkę, sos sojowy i sól. Wszystko wymieszać.



3. Smażyć na średnim ogniu przez 2-3 min., aby dobrze się zagrzało.



Ilość odsłon: 756
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl