facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ryż zapiekany z szynką

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

25 dkg ryżu,
0.5 l wody,
25 dkg szynki gotowanej,
25 dkg suszonych śliwek,
10 dkg sera żółtego,
sól,
pieprz i sok z cytryny do smaku,
tłuszcz i bułka tarta do naczynia.

Przygotowanie

Ryż opłukać, zalać wrzącą wodą, zamieszać, przykryć i gotować 15 minut, doprawić. Śliwki umyć, namoczyć, wypestkować, ugotować, skropić sokiem z cytryny. Do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą naczynia nałożyć ryż przekładając plastrami szynki i śliwkami. Następnie wyrównać powierzchnię, posypać startym serem i zapiec. Doprawić.

Ilość odsłon: 869
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl