Składniki
* 450 g młode drobne ziemniaczki
* 450 g młoda fasolka szparagowa zielona
* 3 szt. pomidory
* 1 szt. salata, najlepiej 2-3 rodzaje zmieszane razem
* 0.5 szt. czerwona cebula
* 2 szt. jaja ugotowane na twardo
* 1 szt. puszka tuńczyka w sosie wlasnym
* 5 szt. anchovies
* 1 szt. zabek czosnku
* 10 szt. czarne oliwki
* 1 łyżka musztarda dijon do sosu
* 1 łyżka ocet winny do sosu
* 1 szt. wycisniety zabek czosnku do sosu
* 2 łyżka oliwa do sosu
* 1 łyżeczka drobno posiekana pietruszka do sosu
* 1 łyżeczka szczypiorek, ten drobniutki, posiekany do sosu
* 1 szczypta pieprz do sosu