facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sałatka pieczarkowo-orzechowa

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

25 dag pieczarek,
duży por,
3 łyżki łuskanych orzechów włoskich,
sok z cytryny,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
3-4 łyżki majonezu,
cukier,
sól,
pieprz

Przygotowanie

Starannie umyte i osuszone kapelusze pieczarek cienko pokroić i skropić sokiem z cytryny. Dobrze opłukaną białą część pora pokroić w półtalarki. Orzechy uprażyć na patelni i niezbyt drobno posiekać. Składniki sałatki wymieszać, dodać majonez przyprawiony solą, cukrem i pieprzem. Wszystko posypać natką. Podawać najlepiej z przyrumienionym pieczywem tostowym.

Ilość odsłon: 681
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl