facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sałatka po poznańsku.

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

20 dag ugotowanych kapeluszy z boczniaka,
1 sałata,
4 cebule dymki,
1 surowy ogórek,
1 jajko,
2-3 ząbki czosnku,
1 pęczek szczypiorki,
1/2 szklanki śmietany,
sok z cytryny,
sól i cukier do smaku.

Przygotowanie

Boczniaka ugotować rozdrobnić. Dużą główkę sałaty dokładnie umyć i osuszyć, rozerwać listki na drobne kawałki, mały obrany ogórek pokroić w drobną kostkę, w ten sam sposób rozdrobnić jajko na twardo, 2-3 ząbki czosnku posiekać, szczypiorek drobno pokroić. Wszystko razem z pół szklanki śmietany, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Ilość odsłon: 882
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl