facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sałatka z buraczków, kapusty świeżej i cebuli

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

1 kg buraczków
1 kg białej kapusty świeżej
20 dag cebuli
? szklanki octu 10%
Zalewa:
1 ? szklanki wody
? szklanki cukru
1 łyżka soli

Przygotowanie

Buraczki umyć, ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę białą poszatkować. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć buraki, kapustę i cebulę. Wlać ocet i wymieszać.

Do wody dodać cukier i sól. Wymieszać, zagotować i ostudzić. Zalewę wlać do garnka z warzywami, dokładnie wymieszać i zostawić na 24 godziny. Następnie sałatkę przełożyć do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 30 minut.

Składniki wystarczą na około 5 słoików po 500 ml.

Ilość odsłon: 1574
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl