Przygotowanie
1.
Pierś z kurczaka przyprawiamy dowolnie, grilujemy lub podsmażamy i kroimy w paski lub w kostkę. Sałate kroimy lub rozdzeramy na małe kawałki, pomidory kroimy na małe ćwiartki, ogórka w kostke albo w półkoła, czerwoną cebule w cienkie plastry. Solimy i pieprzymy
2. Wszystkie składniki mieszamy, na wierzchu posypujemy startym zóltym serem i grzankami/ sucharkami.
3. Sos: majonez mieszamy ze śmietaną/ jogurtem naturalnym ( wg uznania ja robie pół na pół), wyciskamy czosnek ( il. zabków wg. uznania - ja wyciskam min. 2) dodajemy sól i pieprz.
4. Polecam polewanie sałatki sosem dopiero na talerzu.
2. Wszystkie składniki mieszamy, na wierzchu posypujemy startym zóltym serem i grzankami/ sucharkami.
3. Sos: majonez mieszamy ze śmietaną/ jogurtem naturalnym ( wg uznania ja robie pół na pół), wyciskamy czosnek ( il. zabków wg. uznania - ja wyciskam min. 2) dodajemy sól i pieprz.
4. Polecam polewanie sałatki sosem dopiero na talerzu.