facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sałatka z homara z papają. Kuchnia brazylijska.

Przepis dodał: Olga

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

Składniki
ugotowany homar
mieszanka sałat
papaja
awokado

Dressing
malinowy ocet winny
oliwa
sól, pieprz

Przygotowanie

Wyjąc mięso homara ze skorupy, pokroić na kawałki, mięso ze szczypiec zostawić w całości. Papaję przekroić wzdłuż, wyjąć nasionka i obkroić skórkę. Awokado pokroić na ćwiartki, wyjąć pestkę i ściągnąć skórkę. Owoce pokroić w podłużne plasterki. Ocet i olej (w proporcji 1:2) wlać do słoika, doprawić solą i pieprzem, zakręcić słoik i potrząsać, aż powstanie emulsja. Na talerzach poukładać liście sałaty, na nich umieścić kilka plasterków papai i awokado, na szczycie sałatki położyć kilka kawałków mięsa homara. Polać dressingiem.

Ilość odsłon: 919
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl