facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sałatka z uch bzowych i cebuli

Przepis dodał: Daryjek

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

30 dkg. świeżych uch,
40 dkg. cebuli,
10 dkg korniszonów,
2 jajka ugotowane na twardo,
3 łyżki majonezu,
1 łyżka koperku,
kwasek cytrynowy,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Grzyby umyć, ugotować, odcedzić i pokroić w drobną kostkę. Obraną cebule drobno posiekać i sparzyć wrzącą wodą, lekko zakwaszona kwaskiem cytrynowym. Jaja ugotowane na twardo i korniszony, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą, pieprzem i posypać zielonym koperkiem.

Zamiast świeżych grzybów można użyć 5 dkg. suszonych, które należy namoczyć i ugotować z ½ litra słodkiego mleka lub po prostu namoczyć w wodzie a następnie ugotować.

Ilość odsłon: 773
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl