facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Salsa z czerwonej papryki i świeżo mielonego pieprzu

Przepis dodał: Babcia Kazimiera

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

? 2 czerwone papryczki,
? pół czerwonej cebuli drobno posiekanej,
? 2 duże czerwone słodkie papryki drobno posiekane,
? pół ząbka czosnku posiekanego,
? 8 łyżek oliwy z oliwek
? 1 łyżka czerwonego winnego octu,
? pęczek natki i bazylii drobno posiekane,
? sól, świeżo mielony pieprz.

Przygotowanie

Opiec całe papryki nad gazem lub w piekarniku, tak, aby skórka była prawie czarna. Włożyć gorące natychmiast do miski, okryć szczelnie folią aluminiową. Zostawić na kilkanaście minut w celu odparowania skórki.
Zdjąć opieczoną skórkę, resztki można opłukać, odrzucić gniazda i pestki. Posiekać, dodać resztę składników i dobrze wymieszać doprawiając do smaku. Zostawić na godzinę do wyrobienia smaku. Sprawdzić smak i ewentualnie doprawić przed podaniem.

Ilość odsłon: 909
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl