facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sernik na zimno o smaku mango

Przepis dodał: katarzyna_fly

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

40 min.

Składniki

Składniki:
Masa:
375g zmielonego twarogu sernikowego
200g mleka skondensowanego
50ml Sunquicka Mango
15g żelatyny
25ml gorącej wody
375g ubitej śmietany 30%

Spód:
100g zgniecionych herbatników
50g orzechów nerkowca (prażonych i posiekanych)
60g masła

Polewa:
25ml Sunquicka Mango
1 łyżka mąki kukurydzianej
100ml wody
2 mango

Przygotowanie

Aby przygotować bazę, rozpuść masło i wymieszaj ostudzone z rozgniecionymi herbatnikami i orzechami. Rozprowadź bazę na dnie tortownicy i przygnieć łyżką, aby powstała zbita warstwa. W dużej misce  zmiksuj ser z mlekiem skondensowanym i  50 ml Sunquicka Mango. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, przestudź i dodaj do masy. Delikatnie zmieszaj masę serową z ubita śmietaną i  rozprowadź na warstwie herbatnikowej. Wstaw do lodówki  na kilka godzin aż stężeje.

Obierz mango i pokrój je w cieniutkie plastry. Aby przygotować polewę wymieszaj wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango, zagotuj do momentu aż zgęstnieje i przestudź.
Następnie ostrożnie zdejmij boczny element tortownicy i ułóż plastry mango oraz polej przygotowana polewą.

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Ilość odsłon: 633
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl