Przygotowanie
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Dalej ucierając dodawać stopniowo jajka, cukier puder, cukier waniliowy, ser, kaszę mannę, pokrojone w kostkę i oprószone mąką pszenną suszone ananasy i aromat pomarańczowy. Gotową masę serową wylać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą dużej tortownicy o średnicy 26-28 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut w temperaturze 170-180 °C.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany dodać aromat pomarańczowy i ostudzoną żelatynę (rozpuszczoną wcześniej w 1/3 szklanki gorącej wody). Gotową masę śmietankową wyłożyć na ostudzony sernik. Wierzch posypać białą czekoladą startą na tarce o małych oczkach. Schłodzić w lodówce.