Przygotowanie
Wykonanie ciasta: Do przesianej mąki dodać proszek do pieczenia i cukier. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać jajko, żółtko, rozpuszczone masło. Ciasto zagnieść, rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną oraz wysypaną bułką tartą blaszkę. Ciasto powinno być rozłożone równomiernie na dnie blaszki.
Wykonanie masy serowej: Wszystkie składniki oprócz wiórków kokosowych, białka i 4 łyżek cukru dokładnie wymieszać mikserem i wlać do blaszki wyłożonej ciastem. Piec w nagrzanym do 180OC piekarniku przez 1 godzinę. W trakcie pieczenia z białek i cukru ubić pianę. Następnie wyjąć sernik z piekarnika i na gorące ciasto wyłożyć ubitą pianę. Posypać równomiernie wiórkami kokosowymi i zapiekać ok. 10 minut w 180OC, nie dopuszczając do zrumienienia. Smacznego!