facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Sernik z rosą

Przepis dodał: prpr

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Czas przygotowania

120 min.

Składniki

Ciasto

- mąka pszenna 1,5 szklanki

- proszek do pieczenia 1 łyżeczka

- cukier ¼ szklanki

- jajko 1 sztuka

- żółtko 1 sztuka

- masło 80g


Masa serowa

- Twaróg Sernikowy „Piątnica” 1 kg

- cukier ¾ szklanki

- Śmietanka 30% „Piątnica” ½ szklanki

- Mleko Wiejskie „Piątnica” 1,5 szklanki

- budyń waniliowy bez cukru 2 opakowania

- cukier waniliowy 1 opakowanie

- jajka 2 sztuki

- żółtka jaj 4 sztuki

- wiórki kokosowe ½ szklanki

- cukier 4 łyżki

Przygotowanie

Wykonanie ciasta: Do przesianej mąki dodać proszek do pieczenia i cukier. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać jajko, żółtko, rozpuszczone masło. Ciasto zagnieść, rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną oraz wysypaną bułką tartą blaszkę. Ciasto powinno być rozłożone równomiernie na dnie blaszki.

 

Wykonanie masy serowej: Wszystkie składniki oprócz wiórków kokosowych, białka i 4 łyżek cukru dokładnie wymieszać mikserem i wlać do blaszki wyłożonej ciastem. Piec w nagrzanym do 180OC piekarniku przez 1 godzinę. W trakcie pieczenia z białek i cukru ubić pianę. Następnie wyjąć sernik z piekarnika i na gorące ciasto wyłożyć ubitą pianę. Posypać równomiernie wiórkami kokosowymi i zapiekać ok. 10 minut w 180OC, nie dopuszczając do zrumienienia. Smacznego!

Ilość odsłon: 395
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl