facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Shiitake a?la schabowy

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

50 dag kapeluszy dużych grzybów,
2 jajka,
4 dag mąki,
4 dag bułki tartej (lub panierki),
4 dag wiórków kokosowych,
olej do smażenia,

przyprawy:
sól,
pieprz,
Vegeta lub Jarzynka

Przygotowanie

Jajka roztrzepać z dodatkiem przypraw. Osobno zmieszać bułkę tartą i wiórki kokosowe. Mieszankę przyprawić do smaku. Oczyszczone kapelusze grzybów obtoczyć w mące, jajku, a następnie panierować w mieszance bułki i wiórków. Smażyć z obu stron na gorącym tłuszczu na ciemno- złoty kolor.

Ilość odsłon: 575
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl