facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Shish Kebab

Przepis dodał: Daria

Ocena

4,50 ( 2 głosów )

Czas przygotowania

30 min.

Składniki

* 15 dag mięsa jagnięcia lub wołowiny do każdej porcji
* starta cebula
* roztarty czosnek
* wino do smaku
* małe pomidorki
* małe pieczarki
* bakłażan lub cukinia pokrojone w kostkę
* 4 łyżki mąki
* sól
* pieprz

Przygotowanie

Mięso pokroić w małą kostkę, wymieszać z cebulą i czosnkiem, pokropić wytrawnym winem, odstawić na conajmniej 2 godziny. Każdy rożenek posmarować tłuszczem i przekrojonym ząbkiem czosnku, nakłuwać na przemian mięsem, małymi pomidorkami i pieczarkami, większymi kostakami bakłażana (lub cukinii). Obsypać mąką, wstawić do rozgrzanego opiekacza (grilla) (300 st), opiekać przez 10 minut obracając 4 razy aby się szaszłyk zrumienił ze wszystkich stron. Posypać solą i pieprzem. Podawać natychmiast ze świezym białym pieczywem i sosem do mięs.

Ilość odsłon: 1175
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl